Utolsó kommentek:

angelocska 2016.09.19. 13:03:51

@Eszter Csizmadia: Köszi, hogy megírtad :)
Nemcsak ezen az oldalon olvastam a gyógyszertári fürdetőről, de most hogy mondod, tény: a legtöbb a saját termékét árusítja. Logikusnak hangzik, amit leírsz, bár tényleg laikus vagyok :)))

Bejegyzés: (Normális) gyereknevelési módszerek. 7+1 dolog életünkből

Eszter Csizmadia 2016.09.19. 12:35:37

Kedves Angi!

Én a fürdetőkrémekkel kapcsolatban szeretnék egy apró megjegyzést tenni. Belinkeltél oda egy oldalt, aminek a tulajdonosa, egy KÖZGAZDÁSZ leírja, hogy a hagyományos fürdetőkrémekben lévő anyagok milyen károsak, bezzeg amit ő forgalmaz...
Manapság az egyik leghatásosabb üzleti fogás az alternatív gyártók részéről, hogy a természetes=jó és a mesterséges=rossz (és rákkeltő) demagógiát sulykolják, arra építve, hogy az emberek könnyen megijednek attól, amit nem értenek, így el lehet hitetni velük,hogy a sok, számukra ismeretlen nevű összetevő mind-mind halálos méreg. Nincs azzal semmi baj, hogy valami kőolajszármazék, annyi kémiai átalakításon megy keresztül, hogy már nyomokban sem fog olajat tartalmazni, mire a krémbe kerül. Többek között az aszpirin is kőolajszármazék. Ez a sok anyag azért van, hogy javítsa az állagot, a felszívódást, az eltarthatóságot és egyéb tulajdonságokat.
Arról nem is beszélve, hogy egy-egy alapanyag, illetve a termék is elég sok vizsgálaton megy keresztül, mire a polcokra kerül. A rákkeltőséget nyilván nehezebb vizsgálni, mert az hosszútávon alakul ki, de éppen ezért az "Egyes elméletek összefüggésbe hozzák a a mellrák, a petefészekrák kialakulásával." mondatnál felmerül bennem a kérdés, hogy ezt honnan szedték? Vannak erről kutatási eredményeik? Az Ethyl Alcohol pedig nagyon is természetes (bár szintetikusan is előállítható) anyag, amit a köznyelv csak alkoholként ismer, tudod, sör, bor stb...A természetes anyagok ugyanúgy lehetnek mérgezőek vagy allergének.
Szóval használd azt, amit jónak látsz, meg amit a baba is bír, de szerintem ne az legyen a fő szempontod, hogy valami természetes-e vagy sem.
Minden jót kívánok Nektek!

Bejegyzés: (Normális) gyereknevelési módszerek. 7+1 dolog életünkből

angelocska 2016.05.25. 20:20:29

@grainos1: A csak fizikális síkon felkészülés valahogy nagyon félre lett értelmezve... szerintem ebből a szempontból teljesen egyezik a véleményünk. Nekem az esett rosszul, hogy amiket írtál úgy volt értelmezhető, hogy ha nekem fájt, akkor feltételezhetően felkészületlen voltam... pedig koránt sem éreztem magam annak és szerintem jobb nem lehetett volna a szülés előtt a hozzáállásom, mint volt. Mégis valahogy úgy lehetett érteni, mintha valahol elszúrtam volna, hiszen lehet mindezt fájdalommentesen is átélni. Örülök, hogy nektek sikerült. Legközelebb talán hasonlóban lehet részem, mert bízom benne, hogy az magától mehet végbe... köszönöm a gratulációkat.

Bejegyzés: Szülésélményem

grainos1 2016.05.25. 20:05:24

Amit írtam -mert én írtam- abban sem mindentudás, sem arrogancia nem volt. Végig kulturáltan és együttérzőn írtam,s eléggé megvagyok döbbenve, hogy ilyen módon lett interpretálva mindaz, amit akkor, ott leírtam. El lehet olvasni (gondolom), minden szavát vállalom.

Dióhéjban arra reagáltam, hogy fizikailag kellene csupán felkészülni, s minden más lényegtelen, mert az úgyis a szülőszobán dől el. (Angi írta ezt.) Erre válaszul bátorkodtam leírni, hogy saját, feleségemmel közös tapasztalataink alapján én legalább ilyen fontosnak, ha nem fontosabbnak érzem a lelki, szellemi felkészülést. Azt is leírtam, hogy a mi szülésünk miként zajlott, s hogy milyen akadályokkal kellett megbirkóznunk, míg eljuthattunk a szülésig, oly -vagy közel olyan-módon, ahogyan terveztük, szerettük volna. (Azt is leírtam, hogy esetünkben a természetes szülésnek nem volt élettani akadálya, a kórházi bürokrácia mégis arra kényszerített volna minket, hogy mesterséges szülésindítással/császárral szüljünk, mert a kórházi protokoll ezt kívánta volna meg.) Harcoltunk az álmunkért,s ennek eredményeképpen születhetett meg a kisfiunk természetes úton, érzéstelenítés, burokrepesztés, gátmetszés, s ami a legfontosabb császármetszés nélkül. Azt is leírtam, hogy tisztában vagyok vele, hogy nem mindenki ilyen szerencsés, s nagyon együttérzek azokkal, akiknek a fenti procedúrák igénybevételével kellett szülniük, s hálás vagyok a Jóistennek azért, hogy a mi szülésünk rendben lezajlott. Végül pedig gratuláltam Angelocskának a szép kisfiához.

Hogy ebben mi volt az, ami bántó volt, azt őszintén nem tudom, ahogy azt sem, hogy miért érzik egyes emberek úgy, hogy a szükséges információk birtoklásának hiányában, könnyű kézzel kell kiosztaniuk, megbélyegezniük a másikat. Én ezt a hivatkozott hozzászólásaimban nem tettem, viszont azóta több hős amazon is elmondott itt mindennek, sőt még a jogomat is megkérdőjelezték arra nézvést, hogy férfiként ebben a témában megszólaljak. (Ezt pedig én sérelmezem, tekintve, hogy az egész várandósság és a szülés során is mindvégig a kedvesem mellett voltam, együtt készültünk fel a szülés és születés csodájára, együtt harcoltunk, egymást erősítettük a nehéz pillanatokban,s együtt éltük át a szülés csodáját is, igaz más-más perspektívából. Végül pedig együtt örvendtünk a kisfiunk világrajöttének,s 11 hónapja együtt örvendünk minden egyes napnak, melyet hármasban, együtt tölthetünk el.)

Végezetül ismételten gratulálok Angi a szép kisfiadhoz,s kívánom, hogy legyen sok örömötök benne, ahogy előttetek cseperedik fel, ügyesedik.

Bejegyzés: Szülésélményem

angelocska 2016.05.25. 01:18:52

@vandy78: Szia! Csak most látom, hogy írtál. Köszi :*

Bejegyzés: Teljes készültségben

vandy78 2016.05.09. 21:28:52

Remélem minden úgy alakul, ahogy szeretnéd! Szurkolok nagyon! Szuper a hozzáállásod az egészhez, öröm olvasni! Én imádtam a terhességet, és a szülésem is jól sikerült, nem szenvedtem vészesen, a vajúdás vége volt nehéz, de maga a szülés csodálatos élmény... és neked is a legjobbakat kívánom!!!

Bejegyzés: Teljes készültségben

angelocska 2016.01.26. 15:04:30

@Eszter Csizmadia:
Szia!
Rengeteg hozzászólás érkezett Facebook-on is, de biztosan láttad. Ez engem arról biztosít, hogy bizony sikerült egy olyan témáról írnom, amit sok anya átérez.
A Facebook-on dühöngéshez: szerintem ez semmiképp sem történhet ezen a színtéren. Ha valakinek gondjai vannak, akár konkrétak, akár csak fáradt minden miatt, nem áll ki az utcára elkiáltani, jelen esetben azt, hogy valaki menekítse ki pár napra a családja és minden kötelesség alól. Erre voltak régen a barátok és a család, akikkel lehetett találkozni pár percre, gyorsan kiönteni a kiöntenivalót (ha van), erőt és biztatást kapni a folytatáshoz, valamint erre (is) ott kell lennie a házastársnak, de nem olyan köntösbe öltöztetve mindezt, ahogyan én is említettem (fenébe a családdal) és nem úgy, hogy még az a volt osztálytársad is tudja, akivel 20 éve nem találkoztál. Szerintem ez sehogyan sem normális. És ennek ellenére nem lehet kijelenteni róluk, hogy nem jó anyák, viszont az embereket az alapján ítéled meg, amit művelnek, így az ilyen viselkedés nem kelt jó benyomàst. Bennem várandósként kifejezetten nem. És ha azért fognak nagyképű bezzeganyának tartani, mert nem panaszkodom folyamatosan, az megint mások dolga. Szerintem viszont ez még mindig jobb választás.

Bejegyzés: Szar anyaságom margójára

Eszter Csizmadia 2016.01.26. 14:40:14

Szerintem részben igazad van, de nem mindenben. Megértem, hogy eleged van a panaszkodó kommentekből, viszont nem hiszem, hogy egy anyukának kötelessége mindent csöndben tűrni. Néha igenis jól esik levezetni a feszültséget (gyerekkel kapcsolatban még nincs tapasztalatom, de ez úgy általában igaz), és akkor már inkább a Facebookon, mint a gyereken. Ettől még lehetnek ezek a nők szuper anyukák. Azt tök jónak tartom, hogy manapság nem számítanak tabunak az anyasággal kapcsolatos problémák és negatív érzések, hisz mindennek van árnyoldala. Az más kérdés, hogy nem KELL ezt tennie annak, aki nem akarja. Ha te szeretnéd magadban tartani a problémáidat, tedd azt, és ha nyavajgós posztot látsz, görgess lejjebb. :)
A kioktatás más tészta, megmondóemberek mindig voltak és lesznek, a kismamák között is ugyanúgy, mint máshol. Hány blogbejegyzésed szólt arról régebben, hogy ki mit szólt be neked, amikor nem azt etted, amit ő, sokat sportoltál stb...Az ilyeneket egész egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni (mivel nem adnak ki rájuk vadászengedélyt).
Szóval szerintem ne húzd fel magad, csináld amit te jónak látsz! Eddig is bevált, nem? :)
További boldog várandósságot!

Bejegyzés: Szar anyaságom margójára

rhubarbjelly 2015.11.29. 10:24:36

Ne foglalkozz vele, hízol amennyit hízol. Majd utána lemegy. Én az elsővel 15 kilót híztam, most azokat a ruhákat tudom hordani, amiket az első terhesség előtt, pedig eltelt már azóta tíz év is. Nem kell ezen stresszelni, élvezd ki a várandóságto, nekem mind nagy élmény volt.

Bejegyzés: Beszólogatósoknak...

vandy78 2015.11.26. 18:07:34

Juhééé! Én két nappal túlhordtam a lányomat, úgyhogy majd kiderül, mert mindenkinél más... De az biztos, hogy a bikák jó természetűek :D

Bejegyzés: Első babánkat várjuk

angelocska 2015.11.26. 07:29:57

@vandy78: A védőnő szerint ő is május 9. lesz. Nem számolt a szökőévvel :D én meg nem szóltam... hadd írja mindenhová, így is lesz még elég dolog, amibe bele kell szólnom :PP nem ezen az egy napon múlik bármi. Sőt, ha nem császároznak azonnal, mert nem pottyant még ki, annál jobb, ha van 1 nap haladékom.

Bejegyzés: Első babánkat várjuk

vandy78 2015.11.06. 08:21:54

Juj, de jó, én május 9-én születtem :D
Rossz idő esetére, így is el lehet képzelni a gyaloglást:)
www.youtube.com/watch?v=azbbr57_g5I&list=PLe5P3ayTEj7aejY9MC8-0S6oTqx5j0aGK

Bejegyzés: Első babánkat várjuk

angelocska 2015.11.06. 08:04:04

@vandy78: Köszi! :) Május 8-ra vagyok kiírva. Ma sikerült mozogni :) hogy kell elképzelni a gyaloglást? Mert utcán sétálok eleget... :)

Bejegyzés: Első babánkat várjuk

vandy78 2015.11.06. 07:53:55

Gratulálok! Éreztem én ezt!!! Májusi lesz?
Olyan jó volt terhesnek lenni, én imádtam... de régen volt...
Ha érzed majd a pocaklakó mozgását, akkor jobban érzed majd magad.
A kilók miatt ne aggódj, én nem fogyóztam szülés után sem, mégis két hónap alatt lement az a 9 kiló felesleg, ami szülés után maradt.
Jessica Smith-nek vannak gyaloglós videói, azok nem megerőltetőek,(nézd meg hátha kedvet kapsz egy laza mozgásra) mostanában azokat használom bemelegítésnek, mivel a tempót vissza kellett fognom :(

Bejegyzés: Első babánkat várjuk

angelocska 2015.11.04. 09:44:14

@Bozót: köszi! Azért sokaknak nem volt egyértelmű :)))

Bejegyzés: Első babánkat várjuk

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2015.11.04. 09:42:11

Elég rég egyértelmű volt az olvasóid számára, de azért most is gratula a babához!

Ami a mozgást illeti, tényleg rá kell találni, mi az ami ilyenkor jólesik. Tőlem is folyton azt kérdezték, hogy a terhesség alatt is futottam-e....hát nem, mert nem volt jó, nem volt kényelmes, viszont állati sokat gyalogoltam és a második gyereknél ott volt a két éves "nagy", meg a kert, az állatok etc. :D

Bejegyzés: Első babánkat várjuk

vandy78 2015.10.30. 20:08:21

@angelocska: hű, de izgi :)

Bejegyzés: 2 hónapja...

angelocska 2015.10.30. 06:53:28

@vandy78: hmmmm ki tudja!

Bejegyzés: 2 hónapja...

angelocska 2015.10.21. 16:34:56

@Bozót: pontosan így van! Tetszik ez a bölcsesség. Az ilyesmit nem lehet elcsépelni... :)

Bejegyzés: Ami zavar a diétákban, kőkemény edzésekben és követőikben...